Stufato al casalingo svedese

Vilken mat skulle passa bra till sardiskt rödvin, har en av oss funderat på under restaurangbesöken på Sardinien. Det här är resultatet av tankeverksamheten. Det var gott.
Mikä ruoka sopisi hyvin sardinialaisen punaviinin kanssa, on toinen meistä pohtinut ravintolavierailuillaan Sardiniassa. Tässä on pohdinnan tulos. Hyvää oli. 


Vegetable stew

Enkel och snabb vegansk, laktos- och glutenfri grönsaksgryta för två på svenska hemmamannens vis
Helppo ja nopea vegaaninen, laktoositon ja gluteeniton kasvispata kahdelle ruotsalaisen kotiherran tapaan

Ingredienser:
olivolja
några morötter
några potatis 
en aubergine 
2 dl burktomat/krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
grönsaksbuljong, halv tärning 
halv burk paprika eller en färsk paprika
spiskummin 
svartpeppar, färskmalen såklart
salt
torkad chili 
färsk basilika 
1 msk kapris eller oliver
(riven ost - parmesan eller pecorino) 
Ainekset:
oliiviöljyä
muutama porkkana
muutama peruna
munakoiso
2 dl purkkitomaattia/tomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä
puolikas kasvisliemikuutio
puoli purkkia paprikaa tai yksi tuore paprika
juustokuminaa
mustapippuria, pippurimyllystä tietenkin
suolaa
kuivattua chiliä
tuoretta basilikaa
1 rkl kapriksia tai oliiveja
(juustoraastetta - parmesaania tai pecorinoa)

Skala potatis och koka dem i saltat vatten tills de är halvfärdiga.
Skär aubergine i delar.
Skala morötter och skär i delar.
Stek aubergine och morötter i stekpanna med olivolja tills de får litet färg.
Salta och peppra dem.
Kuori perunat ja keitä ne suolavedessä puolikypsiksi.
Pilko munakoiso.
Kuori porkkanat ja pilko ne.
Paista munakoisoa ja porkkanoita oliiviöljyssä paistinpannulla kunnes ne ruskistuvat vähän.
Suolaa ja pippuroi ne.

Kasta ner i en gryta med burktomat och 1 dl vatten. 
Lägg i en halv buljongtärning. 
Krydda med torkad chili efter smak.
Tillsätt en eller två hackade vitlöksklyftor. 
Krydda med två nypor spiskummin.
Lägg i en halv burk paprikor (eller en färsk, stekt som ovan).
Lägg i den halvkokta potatisen.
Låt puttra ca 15 min.
Laita purkkitomaatit ja 1 dl vettä kattilaan.
Lisää puolikas liemikuutio.
Mausta kuivatulla chilillä.
Lisää yksi tai kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä.
Mausta parilla hyppysellisellä juustokuminaa.
Lisää puolikas purkillinen paprikoita (tai yllä kuvattuun tapaan paistettu tuore paprika).
Lisää puolikypsät perunat.
Anna hautua n. 15 min.

Lägg i en matsked oliver eller kapris.
Tag av från värmen och klipp ner en näve basilka.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda.
Servera om så önskas med litet riven ost - parmesan eller pecorino.
Lisää ruokalusikallinen oliiveja tai kapriksia.
Ota pois levyltä ja pilko joukkoon kourallinen tuoretta basilikaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita.
Tarjoile haluttaessa raastetun parmesaanin tai pecorinon kanssa.

Glöm inte det kryddiga och kraftiga rödvinet! 
Älä unohda sitä mausteista ja voimakasta punaviiniä!


Sardinian red wine






Comments