Matkakeittiö - Resekök

Matkallamme vuokraamme pääsääntöisesti asuntoja, joissa on ainakin alkeelliset ruuanlaittomahdollisuudet. Tähän on kaksi syytä: ruokarajoitteisen ei ole aina niin helppoa löytää sopivaa ruokaa ravintoloista, lisäksi ulkona syöminen tulee pitemmän päälle kalliiksi.
På vår resa hyr vi huvudsakligen boenden, där det finns åtminstone rudimentära matlagningsmöjligheter. Detta pga två anledningar: med matrestriktioner är det inte alltid så lätt att hitta passande mat i restauranger, dessutom blir det dyrt i längden att äta ute.


Kitchen in Nrdrhvn91 in Harlingen

Aloitimme täysin ilman ruoka-aineita, mutta nyt meillä on jo sopivan kokoinen matkakeittiö, johon mm. mausteiden, öljyn, balsamicon, kaurahiutaleiden, riisikakkujen, suklaan, yrttiteen ja kahvin lisäksi kuuluu pieni veitsi ja vaihteleva valikoima vähemmän herkkiä jääkaapissa säilytettäviä aineksia kuten maapähkinävoita, hilloa ja sinappia sekä ylijääneitä juureksia, vihanneksia ja hedelmiä. 
Vi började helt utan matvaror, men nu har vi ett lagom stort resekök, som förutom bl.a. kryddor, olja, balsamico, havreflingor, riskakor, choklad, örtte och kaffe även har en liten kniv och en varierande samling av mindre känsliga kylskåpsvaror som jordnötssmör, sylt och senap samt överblivna rotfrukter, grönsaker och frukter.


Basic pantry on the road

Kuiva-aineet kulkevat italialaisen markettiketjun isossa kestokassissa kuljettajan istuimen takana (jotta sieltä voi etsiä välipalaa matkan aikana), jääkaappitavarat taas takakontissa (jotta ne pysyvät viileinä). Takakonttiin päätyi myös kahteen muovipussiin kääritty järkyttävän voimakkaasti tuoksuva savuvalkosipuliletti, jonka erehdyimme ostamaan markkinoilta...
Torrvarorna transporteras bakom förarsätet (för att kunna leta mellis under resan) i italienska matkedjans stora kasse, kylskåpsvaror läggs i bakluckan (för att hålla dem svala). Dit hamnade även en i två plastpåsar inlindad rökt vitlökskrans som luktar chockerande starkt och som vi dumt nog köpte med oss på en marknad...


Smoked garlic

Paikan päällä hankimme sitten niitä vähemmän hyvin säilyviä ruokia. Ne syömme viimeistään lähtöpäivän aamiaisella, joka tästä syystä voi olla hieman erikoinen (savutofupihvi ja paistetut tomaatit, anyone?). Emme nimittäin halua heittää ruokaa roskikseen. Poikkeuksen tähän on tehnyt vain eräältä illalliselta ylijäänyt andouillette (=sisälmysmakkara). Matkarauhan ja parisuhteen hyvinvoinnin vuoksi olemme sopineet, että jatkossa kyseistä ruokalajia nautitaan vain ravintolassa. 
På plats skaffar vi sedan de mindre väl hållbara ingredienserna. Vi äter upp dem senast på sista frukosten, som av denna anledning kan vara lite konstig (rökt tofubiff och stekta tomater, anyone?). Vi vill nämligen inte kasta bort mat. Det har varit bara ett undantag, en andouillette (=inälvskorv) som blev över efter en middag. För bevarande av resefrid och ett välmående parförhållande, har vi kommit överens om att i fortsättningen avnjuts denna maträtt uteslutande i restauranger.


Leftovers from Amboise
Nämä matkustivat Amboisesta Arcachoniin - Dessa reste från Amboise till Arcachon

Comments